De tuinen Argan olie

Het wondermiddel tegen gespleten haarpunten! 

Argan olie bevat heel wat Vitamine E, natuurlijke omega vetten, en antioxidanten. Argan olie staat er om bekend om de herstellende werking, maar ook de beschermende werking zowel op huid en haar. Deze heeft een vast plaatsje in mijn haircare routine. Misschien moet ik hierover eens een blog maken? 

Ik heb haar die zeer veel verzorging nodig heeft om het er goed te laten uitzien. Ik heb dik pluizig haar en vaak last van gespleten haarpunten. In mijn haircare routine breng ik steeds een paar druppeltjes aan op m’n handen en verspreid  het op de puntjes op DROOG haar. Daarna laat ik het even intrekken en was ik mijn haar. Waarom op droog haar? Omdat het product dan niet vermengd wordt met water en het zo volledig benut wordt. Nog een voordeel is dat Argan olie een laagje op je haar legt, waardoor je haar een soort glans krijgt en er super gezond uit ziet. Voor mensen met pluizig haar zoals mij is dit een absolute redder in nood! 

Tegenwoordig is ook Argan olie een hele hype aan het worden, waardoor ook heel wat producenten reageren met nieuwe producten die Argan olie bevatten. Helaas zijn er heel wat producten op de markt die meestal niet de echte olie bevat.
Alleen de pure versie zal de beste werking geven. Check daarom altijd even op het etiket of het wel degelijk over echte Argan olie gaat. Een tip waaraan je kan herkennen of het om de echte gaat: 

  • Argan olie is best wel duur , dit komt doordat het proces om deze olie te maken zeer lang duurt. 
  • kijk naar de ingrediënten op het etiket. 
    Het product is natuurlijk en vrij van allerlei dingen als parabenen, synthetische geurstoffen, siliconen en dierlijke bestanddelen.

Ik gebruik deze van De Tuinen. Ik ben er zeer tevreden over. De olie zit in een handig flesje waarmee je gemakkelijk enkele druppels op je hand kunt doen. Hiermee verspil je ook niet te veel van het product.
Voordeel: het is ECHTE Argan olie. 

Een nadeel kan de prijs zijn. Een flesje van 100 ml kost snel 27.99. 
MAAR ik koop deze altijd in de Holland&Barret waar er altijd talloze acties zijn. Deze heb ik gekocht met een 1+1 actie. Super handig als je enkele spulletjes nodig hebt. 
Nog een nadeel is dat ik vind dat het product een vreemde geur heeft. Dit komt natuurlijk omdat het 100% natuurlijk is en er dus niets van parfum inzit. Daarom spoel ik mijn haar altijd uit achteraf. 

Wat is jullie ervaring met Argan olie? Gebruiken jullie het al? Ik hoor het graag in de comments!

Volg ook zeker The beauty review planet voor meer eerlijke reviews!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s